Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 4 stengels rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 200 g gemengde sla
  • 100 g pecannoten
  • 100 ml water
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el maanzaad
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 kl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Bereiding

  1. Was en snij de rabarber in blokjes. Doe de rabarber samen met het water in een kookpotje en kook de rabarber gaar in 15 minuten.
  2. Doe de gekookte rabarber, samen met het kookvocht, de ahornsiroop, rodewijnazijn, de mosterd, de extra vierge olijfolie en een snufje peper en zout in een blender en mix tot een dressing. Roer er dan de maanzaadjes door.
  3. Snij de aardbeien in kwartjes. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan. Hak de pecannoten grof.
  4. Verdeel de gemengde sla over borden. Verdeel er de aardbeien, gebakken spekblokjes en pecannoten over. Besprenkel met de dressing.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag