Telers aardbei1

Het bessenseizoen is volop aan de gang!

Je kan weer volop genieten van de zoete smaak van onze heerlijke bessen, vers van het veld. Onze lokale telers werken hard om de beste & lekkerste aardbeien op jouw bord te brengen!

Lees zeker ook onze tips & tricks en laat je inspireren door onze recepten.

Tips & tricks

Kies lokale bessen

Lokale bessen zijn vaak verser en rijper dan bessen die van verder weg worden geïmporteerd. Bovendien steun je ook de lokale economie.


Kies bessen die er vers en stevig uitzien

Vermijd bessen die er slap, gerimpeld, beschimmeld of beschadigd uitzien. Dit kan erop wijzen dat ze al oud zijn of niet op de juiste manier zijn opgeslagen.


Controleer op kleur

Bessen moeten een diepe en heldere kleur hebben die overeenkomt met hun soort. Bijvoorbeeld, aardbeien moeten een heldere rode kleur hebben en blauwe bessen moeten een diepblauwe kleur hebben.

De lekkerste recepten met bessen

Ontdek de recepten met bessen gemaakt door Stephanie Scheirlynck en laat je inspireren. Probeer ze zeker zelf eens uit!

Belorta 110722 0539

Ontbijtcake met frambozen en braambessen

"Deze cake is perfect om je dag te starten. Ook als tussendoortje is deze fruitige cake handig: hij smaakt lekker fris en is een leuke afwisseling bij een zomerse brunch."

Ontdek het recept
Belorta 110722 0268

Ovenpannenkoek met blauwe bessen

"Met deze bessenpannenkoek kan je echt alle kanten uit. Perfect als energierijk en licht verteerbaar ontbijt voor een actieve dag of als tussendoortje voor je gaat sporten – best één tot anderhalf uur ervoor."

Ontdek het recept
Ontbijtwafels met verse aardbeien en munt

Bowl met aardbeiencoulis, pindakaas en braambessen

"Deze gezonde bowl is een volwaardig ontbijt en bevat alle voedingsstoffen die een ontbijt vraagt: vers fruit voor vitamines en mineralen, yoghurt voor de eiwitten en pindakaas als gezonde vetten."

Ontdek het recept

"Wij plukken de aardbeien een brengen ze diezelfde dag nog naar BelOrta. Zo liggen ze supervers in de winkel."

Jan Bertels, Teler aardbeien en tomaten