Telers witloof3

Het witloofseizoen is van start gegaan!

Geniet weer van de heerlijke smaak van witloof met onze verse oogst van lokale telers. Het is weer tijd om te genieten van de knapperige textuur en de unieke smaak van ons witte goud!

Onze telers hebben hard gewerkt om de beste witloof te kweken, en we zijn trots om ze aan jou te presenteren.

Ontdek ook onze tips en tricks om het beste uit je witloof te halen. We hebben heerlijke recepten om je te inspireren en het meeste uit dit seizoen te halen.

Tips & tricks

Ontdek enkele leuke tips & tricks over witloof en laat je inspireren door onze heerlijke gerechten onderaan de pagina.

 1. Verminder de bittere smaak
  Als je niet zo'n fan bent van de bittere smaak van witloof, kan je proberen het te verminderen door het witloof eerst enkele minuten te blancheren in kokend water. Dit zal ook helpen om de knapperigheid van het witloof te behouden.
 2. Gebruik witloof als gezonde snack
  Snijd het witloof in kleine stukjes en gebruik het als dipgroente met humus of een andere gezonde dip. Het is een smakelijke en gezonde snack.
 3. Witloof in de oven
  Snijd het witloof in helften en leg het met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak het in de oven op 200°C gedurende ongeveer 20-25 minuten. Dit zorgt voor een heerlijk krokant laagje op het witloof.
 4. Witloof in soep
  Voeg wat gesneden witloof toe aan je favoriete soep voor extra textuur en smaak. Het kan ook een vervanger zijn voor andere groenten zoals prei of selder.
 5. Experimenteer met verschillende bereidingswijzen
  Witloof kan worden gekookt, gebakken, gegrild, gestoomd en zelfs rauw gegeten worden. Probeer verschillende bereidingswijzen uit om te ontdekken welke je het lekkerst vindt.
 6. Witloof als alternatief voor pasta
  Snijd het witloof in lange slierten en gebruik het als alternatief voor pasta in gerechten zoals spaghetti bolognese. Het is een gezonder alternatief en voegt een knapperige textuur toe aan het gerecht.
 7. Bewaar het op de juiste manier
  Witloof kan het beste worden bewaard in de koelkast, in een plastic zak of wikkel het in vochtig keukenpapier om uitdrogen te voorkomen. Het kan ongeveer 1 week worden bewaard.

De lekkerste recepten met witloof

Ontdek onze favoriete gerechten met witloof. Kijk gerust verder op onze website voor nog meer recepten met witloof.

Witloofwrap

Witloofwrap

Geniet van dit heerlijke aperitiefje met vers witloof van BelOrta. Je kan ook een kinderversie maken door naast het witloof ook wat fijngesneden appel aan de wraps toe te voegen. Dit zorgt voor een zoetere smaak.

Ontdek het recept
Witloofsalade met stoofvlees

Stoofvlees met witloofsalade

Deze Belgische klassieker heeft genoeg tijd nodig om voor te bereiden maar is het zeker waard om eens te proberen.

Ontdek het recept
Witloofrolletjes met serranoham en Brugge Blomme

Witloofrolletjes met serranoham en Brugge Blomme

Op zoek naar een heerlijk hoofdgerecht met witloof van bij ons? Probeer eens de witloofrolletjes en laat je verrassen door de lekkere smaken van dit gerecht.

Ontdek het recept

“Het leukste aan het teeltproces voor ons is het constant verbeteren van zowel de productie als het aansturen van het personeel. Alle factoren waar je invloed op hebt, proberen we zo goed mogelijk te optimaliseren. Dit is heel belangrijk voor ons en daar blijven wij continu mee bezig”

Gijs Van Dongen, Teler witloof