Ingrediënten
- 1kg rundvlees in gelijke blokjes
- 3 stonken witloof
- 2 ajuinen
- 3 lente-uitjes
- 2 flesjes duvel
- 2 eetlepels walnoten
- 1 boterham
- verse mayonaise
- 2 eetlepels mosterd
- 1 klein appeltje
- 2 blaadjes laurier
- klein scheutje appelazijn
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel rozijnen
- boter
- 1 eetlepel gedroogde veenbessen
- peper en zout
- bieslook
Bereiding
- Reinig de ajuin en snij in grove stukken.
- Stoof de ajuin aan in boter zodat ze licht kleuren.
- Smelt ondertussen boter in een pan en schroei de blokjes rundvlees aan zodat ze mooi korsten.
- Voeg het vlees bij de ajuinen. Doe het bier in de pan van het vlees, roer het aanbaksel los en breng het aan de kook. Wanneer het bier kookt, voeg je het bij het vlees.
- Smeer de mosterd op de boterham en leg deze in de kookpot.
- Bind de tijm en de laurier samen en leg de kruiden ook bij het vlees.
- Laat het vlees 2 à 3 uur zachtjes koken. Als de saus op het einde van de kooktijd nog te dun is kun je het deksel even van de kookpot halen om de saus nog wat te laten indikken.
- Snij de witloof in twee, snij de harde kern eruit en snipper het witloof fijn.
- Maak de appel en de lente-uitjes schoon en snij ze klein. Hak de walnoten grof.
- Meng het witloof, de lente-uitjes, de appel, de walnoten, de rozijnen en de veenbessen onder elkaar.
- Besprenkel met een scheutje appelazijn, kruid met peper en zout en meng er een beetje mayonaise onder.
- Serveer het stoofvlees met het witloof salade. Lekker met verse frietjes!
Het stoofvlees is nog lekkerder van smaak als het een nacht heeft kunnen rusten. Als je het vlees terug opwarmt doe dit altijd op een laag vuur en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt!