Evolutie
Adriaan begon met Mulkhof asperges in 1987. In het begin was hun voornaamste activiteit de veehouderij van biggen, maar teelden ze ook al rabarber en prei. Toen ze niet de schaal bereikten waarop ze wilden produceren, stapten ze over op asperges. Niet gemakkelijk, omdat het 4 jaar duurt voordat men van een echte oogst kan spreken en dan moet je nog geluk hebben met het weer. In het begin had Mulkhof twee hectare asperges, nu spreken we over meer dan 100 hectare… Een mooie evolutie dus!
Familiebedrijf
Mulkhof asperges is een familiebedrijf waarbij Adriaan en zijn 3 zonen allemaal graag een handje toesteken. Continuïteit is dus verzekerd! Naast witte asperges die op meerdere teeltwijzen geteeld worden, teelt Mulkhof ook groene asperges, al is dat op een kleinere oppervlakte.
Toekomst
In de toekomst ziet Adriaan zichzelf niet alleen verder experimenteren met de paarse asperge, maar ook in de biologische asperge toont Mulkhof interesse. Daarnaast zijn ze aan het experimenteren om de beschikbaarheid van hun asperges te vergroten. Bovendien schillen ze hun asperges zodat de consument er sneller met gaat koken. Zelf is Adriaan fan van de witte variant met zalm of met ei en gekookte ham.
Asperges en smaak
Adriaan is blij dat asperges meer en meer uit volle grond komen. De gemiddelde consument vindt de asperges lekkerder doordat de bitterheid jaar na jaar daalt. Rassen worden enkel beter en beter. Dit is uiteraard niet enkel afhankelijk van het weer maar ook teeltwijze, professionaliteit van de teler, rassenselectie, …