Patrick Van Ingelgom kreeg de witloofmicrobe al te pakken van kleins af aan. Zijn overgrootvader startte het bedrijf in 1922 en ondertussen draait het bedrijf al 4 generaties lang. Sinds 1986 is Patrick mee deel van het kloppend hart van het bedrijf. Hij moest van zijn ouders studeren, maar deze studies zette hij na 3 jaar stop omdat hij volledig voor het bedrijf wilde gaan.
Bij de opkomst van de hydroteelt, besloten ook Patrick en zijn vader proeftesten te doen met deze manier van witloof telen. Ze schakelden redelijk snel om naar deze modernere hydrocultuur.
De grootste uitdaging voor het bedrijf? Dat zal het vinden van een even gepassioneerde opvolger zijn. “Ik heb zelf 4 dochters die werken, dus het bedrijf overnemen gaan ze niet doen.”, vertelt Patrick.
Het grootste voordeel aan werken via BelOrta is volgens Patrick dat je niet afhankelijk bent van 1 afnemer. Op die manier heeft hij iets meer zekerheid. “Telers zouden allemaal via het veilsysteem moeten werken.”, vindt Patrick
Afsluiten doen we met een witlooftip van Patrick: “Als je witloof in een slaatje gebruikt, drenk het dan op voorhand even in suikerwater en schud het water er daarna af. Op die manier behoudt het witloof zijn mooie kleur en kan je het langer bewaren.”