Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Menu
  • Recepten
  • BelOblog
  • Producten
  • Duurzaamheid
  • Telers
  • Over BelOrta
  • Contact
Professionals
  • NL
  • FR
Telers / Familie Van Ingelgom

Familie Van Ingelgom

Patrick Van Ingelgom kreeg de witloofmicrobe al te pakken van kleins af aan. Zijn overgrootvader startte het bedrijf in 1922 en ondertussen draait het bedrijf al 4 generaties lang. Sinds 1986 is Patrick mee deel van het kloppend hart van het bedrijf. Hij moest van zijn ouders studeren, maar deze studies zette hij na 3 jaar stop omdat hij volledig voor het bedrijf wilde gaan.

Bij de opkomst van de hydroteelt, besloten ook Patrick en zijn vader proeftesten te doen met deze manier van witloof telen. Ze schakelden redelijk snel om naar deze modernere hydrocultuur.

De grootste uitdaging voor het bedrijf? Dat zal het vinden van een even gepassioneerde opvolger zijn. “Ik heb zelf 4 dochters die werken, dus het bedrijf overnemen gaan ze niet doen.”, vertelt Patrick.

Het grootste voordeel aan werken via BelOrta is volgens Patrick dat je niet afhankelijk bent van 1 afnemer. Op die manier heeft hij iets meer zekerheid. “Telers zouden allemaal via het veilsysteem moeten werken.”, vindt Patrick

Afsluiten doen we met een witlooftip van Patrick: “Als je witloof in een slaatje gebruikt, drenk het dan op voorhand even in suikerwater en schud het water er daarna af. Op die manier behoudt het witloof zijn mooie kleur en kan je het langer bewaren.”

Kampenhout
Teler Patrick van Ingelgom v1 min
Teler Patrick van Ingelgom v3 min
Teler Patrick van Ingelgom v2 min
Teler Patrick van Ingelgom v5 min
Teler Patrick van Ingelgom v4 min
Witloof

Witloof

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze allernieuwste recepten en kooktips!

Inschrijven

Volg ons

  • © BelOrta 2020

  • Privacy Policy
  • Cookiebeleid
  • Extranet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele van onze verbazend plezante nieuwtjes.

Je bent succesvol ingeschreven.

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.

Analytische cookies

Analytische cookies laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.

Marketing cookies

Marketingcookies hebben als doel om je ervaring te kunnen personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.

We gebruiken cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden.
Lees meer hierover in ons cookie beleid.

Je kan alles aanvaarden door op OK te klikken, of je kan jouw voorkeuren aanpassen.