Jos en Frieda Belmans waren oorspronkelijk tomatentelers. In 1995 stapten ze over naar asperges. Nu staat hun serre van 15000 m² en hun veld van 35000 m² vol met verse asperges. Tijdens het oogstseizoen, van begin maart tot midden juni, wordt er door Jos en Frieda 7 op 7 dagen gewerkt. “Dit is een drukke, maar super fijne periode”, vertelt Jos.
Ondanks hun pensioengerechtigde leeftijd denken ze nog niet aan stoppen en hebben ze zeker nog toekomstplannen. “Als we nog zin hebben, willen we in de toekomst misschien nog bessen planten”, zegt hij.
Naast al het werken kunnen Jos en Frieda ook wel eens genieten van een mooie wandeling, een stevige fietstocht of een leuke citytrip.
Tips voor de lekkerste asperges
Tot slot heeft Frieda nog één gouden tip, “Het is zeer belangrijk dat asperges beetgaar zijn. Zowel de bewaring als de bereiding zijn van groot belang”, zegt ze:
- Bewaring: Bewaar de asperges in water zodat ze niet uitdrogen.
- Bereiding: Zet de asperges op in koud water, van zodra het water begint te koken, zijn de asperges beetgaar.