Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 1 prei
  • 1 citroen
  • 1 Jonagold appel
  • 1 Chinese kool
  • 2 hard gekookte eitjes
  • 3 eetlepels hummus
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Was 3 stronken witloof en neem de blaadjes er voorzichtig af. Leg deze op het serveerbord, deze worden straks gevuld. Gebruik 1 stronk witloof voor in de mengeling, snij in de helft, dan in reepjes en versnipper tot kleine blokjes.
  2. Neem een grote mengkom, doe hier het versnipperde witloof in.
  3. Neem de prei en verwijder de 2 buitenste bladeren. Was de prei grondig en snij in fijne ringetjes. Doe deze ringetjes bij in de mengkom.
  4. Snij de Jonagold appel doormidden en snij in blokjes. Laat de schil er aan. Doe dit ook in de mengkom.
  5. Neem de buitenste bladeren van de Chinese kool en snij in de helft. Gebruik enkel het bovenste gedeelte en snij in fijne reepjes. Doe dit mee bij het mengsel.
  6. Kook 2 eitjes voor 10 minuten in water tot ze hard zijn. Laat ze afkoelen en snij ze in kleine stukjes. Doe mee bij het mengsel. Meng alle ingrediënten onder elkaar.
  7. Voeg 3 eetlepels hummus en 2 eetlepels mayonaise toe. Meng onder elkaar. Voeg dan het sap van 1 citroen toe, lekker fris! Kruid af met peper en zout en meng nogmaals alles goed onder elkaar.
  8. Schep in elk blaadje de mengeling en werk af met peper en druppels olijfolie.