Ingrediënten
- 8 stronken witloof
- 200 g oude Brugse kaas
- 8 sneden rauwe Ardense ham
- 4 dl melk
- 100 g boter
- 50 g bloem
- 400 g aardappelen
- 400 g pastinaak
- Muskaatnoot
- Peper & zout
Bereiding
- Reinig het witloof en stoof het met een scheutje water en een klontje boter.
- Kruid met peper en zout. Zet het witloof aan de kant en laat goed uitlekken.
- Schil de pastinaak en de aardappelen en gaar ze in gezouten water. Giet af en pureer.
- Breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en muskaatnoot.
- Omwikkel het witloof met de rauwe ham en leg het in een ovenschaal.
- Maak een roux met 50 g boter en 50 g bloem. Voeg hierbij de melk en laat even doorkoken. Rasp 2/3 van de kaas door de roux, en kruid met peper en nootmuskaat.
- Overgiet hiermee het witloof en bestrooi met de rest van de kaas.
- Gratineer in een warme oven of onder de grill en serveer met de puree.