Ingrediënten

  • 8 stronken witloof
  • 200 g oude Brugse kaas
  • 8 sneden rauwe Ardense ham
  • 4 dl melk
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • 400 g aardappelen
  • 400 g pastinaak
  • Muskaatnoot
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Reinig het witloof en stoof het met een scheutje water en een klontje boter.
  2. Kruid met peper en zout. Zet het witloof aan de kant en laat goed uitlekken.
  3. Schil de pastinaak en de aardappelen en gaar ze in gezouten water. Giet af en pureer.
  4. Breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en muskaatnoot.
  5. Omwikkel het witloof met de rauwe ham en leg het in een ovenschaal.
  6. Maak een roux met 50 g boter en 50 g bloem. Voeg hierbij de melk en laat even doorkoken. Rasp 2/3 van de kaas door de roux, en kruid met peper en nootmuskaat.
  7. Overgiet hiermee het witloof en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Gratineer in een warme oven of onder de grill en serveer met de puree.