Ingrediënten
- 2 à 3 uien (fijngehakt)
- 1 velbladerdeeg
- 250 g ricotta
- 4 à 5 Ruby Red tomaten van BelOrta
- 1 blikje witte cannellinibonen ((400g))
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 el honing
- 10 tal blaadjes verse basilicum (fijngehakt)
- 1 ei (losgeklopt)
Bereiding
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en laat er de ui zachtjes in karamelliseren gedurende ongeveer 20 minuten.
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Als de uien klaar zijn, haal dan 2/3den uit de pan en doe in een mengkommetje. Meng met tijm, peper en zout.
- Rol het bakpapier met het bladerdeeg open. Beleg het bladerdeeg met de ricotta en blijf ongeveer 2 cm van de boord. Verdeel het ajuin-kruidenmengel over de ricotta en schakeer daarop de plakken tomaat.
- Meng 3 el olijfolie met de honing en de basilicum. Overgiet de taart met dit mengsel en kruid naar smaak met peper en zout.
- Plooi de boordjes van de taart over en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak 25 minuten in je oven.
- Spoel intussen de witte bonen en doe bij de rest van de gekarameliseerde ui in de pan. Warm samen 5 minuten op, net voor de taart uit de oven komt. Serveer de taart met de witte bonen.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Jozefien Ryckx (@goestjesjozefien)