Ingrediënten

  • 2 à 3 uien (fijngehakt)
  • 1 velbladerdeeg
  • 250 g ricotta
  • 4 à 5 Ruby Red tomaten van BelOrta
  • 1 blikje witte cannellinibonen ((400g))
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el honing
  • 10 tal blaadjes verse basilicum (fijngehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)

Bereiding

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en laat er de ui zachtjes in karamelliseren gedurende ongeveer 20 minuten.
  2. Verwarm je oven voor op 200°C.
  3. Als de uien klaar zijn, haal dan 2/3den uit de pan en doe in een mengkommetje. Meng met tijm, peper en zout.
  4. Rol het bakpapier met het bladerdeeg open. Beleg het bladerdeeg met de ricotta en blijf ongeveer 2 cm van de boord. Verdeel het ajuin-kruidenmengel over de ricotta en schakeer daarop de plakken tomaat.
  5. Meng 3 el olijfolie met de honing en de basilicum. Overgiet de taart met dit mengsel en kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Plooi de boordjes van de taart over en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak 25 minuten in je oven.
  7. Spoel intussen de witte bonen en doe bij de rest van de gekarameliseerde ui in de pan. Warm samen 5 minuten op, net voor de taart uit de oven komt. Serveer de taart met de witte bonen.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Jozefien Ryckx (@goestjesjozefien)