Ingrediënten

  • 2 à 3uien (fijngehakt)
  • 1 velbladerdeeg
  • 250 g ricotta
  • 4 à 5 Ruby Red tomaten van BelOrta
  • 1 blikje Witte cannellinibonen ((400g))
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el honing
  • 10 tal blaadjes verse basilicum (fijngehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)

Bereiding

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en laat er de ui zachtjes in karamelliseren gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Als de uien klaar zijn, haal dan 2/3den uit de pan en doe in een mengkommetje. Meng met tijm, peper en zout.
  • Rol het bakpapier met het bladerdeeg open. Beleg het bladerdeeg met de ricotta en blijf ongeveer 2 cm van de boord. Verdeel er mooi de plakken tomaat over.
  • Meng 3 el olijfolie met de honing en de basilicum. Overgiet de taart met dit mengsel en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Plooi de boordjes van de taart over en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak 25 minuten in je oven.
  • Spoel intussen de witte bonen en doe bij de rest van de gekarameliseerde ui in de pan. Warm samen 5 minuten op, net voor de taart uit de oven komt. Serveer de taart met de boontjes.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Jozefien Ryckx (@goestjesjozefien)