Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • een beetje citroensap
  • 3 vleestomaten
  • 3 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • geraspte mozzarella
  • enkele takjes verse basilicum, fijngeknipt
  • pijnboompitten
  • rucola
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Neem een grote ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie in. Leg de kabeljauw in de ovenschaal.
  3. Besprenkel de vis met een scheutje citroensap en kruid met peper en zout.
  4. Snij de vleestomaten in halve maantjes en de trostomaten in schijfjes.
  5. Verspreid de vleestomaten rond de kabeljauw. Leg de schijfjes trostomaten bovenop de vis.
  6. Pers een teentje knoflook. Meng de knoflook met de basilicum, een scheutje olijfolie, peper en zout.
  7. Verspreid het knoflookmengsel op de tomaten. Strooi enkele pijnboompitten over de tomaten.
  8. Werk de ovenschaal af met wat parmezaanse kaas en mozzarella.
  9. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Serveer met rucola.