Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1/4 rode ui
  • 1/4 groene paprika
  • 50 g koriander
  • sap van een halve limoen
  • 2 dikke sneden brood
  • olijfolie
  • (zee)zout & peper
  • 150 g ricotta
  • een teentje look

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Halveer 3 tomaten. Verwijder de kroon en de pitjes. Snij in blokjes.
  3. Hak de rode ui, de groene paprika en de koriander fijn. Meng dit met de tomatenblokjes.
  4. Voeg het sap van een halve limoen toe. Kruid met peper en zout naar smaak.
  5. Bestrijk de sneden brood met olijfolie. Rooster ze in de oven tot ze krokant zijn.
  6. Meng ondertussen de ricotta met (zee)zout, peper en een scheutje olijfolie.
  7. Haal de toasts uit de oven.
  8. Snij een teentje look in twee en bestrijk de toasts met een half teentje look.
  9. Beleg de toasts rijkelijk met het ricottamengsel en de tomatensalsa.