Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1/4 rode ui
- 1/4 groene paprika
- 50 g koriander
- sap van een halve limoen
- 2 dikke sneden brood
- olijfolie
- (zee)zout & peper
- 150 g ricotta
- een teentje look
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Halveer 3 tomaten. Verwijder de kroon en de pitjes. Snij in blokjes.
- Hak de rode ui, de groene paprika en de koriander fijn. Meng dit met de tomatenblokjes.
- Voeg het sap van een halve limoen toe. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de sneden brood met olijfolie. Rooster ze in de oven tot ze krokant zijn.
- Meng ondertussen de ricotta met (zee)zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Haal de toasts uit de oven.
- Snij een teentje look in twee en bestrijk de toasts met een half teentje look.
- Beleg de toasts rijkelijk met het ricottamengsel en de tomatensalsa.