Ingrediënten

  • 20 cherrystar of andere kleine tomaatjes
  • Multicolor sla
  • 1 rol bladerdeeg of 4 aparte vierkante bladerdeegvelletjes (diepvries)
  • Honing
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde rozemarijn
  • Handjevol pecannoten
  • Gedroogde cranberries of granaatappelpitjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Balsamicocrème

Bereiding

  1. Spoel de tomaatjes en snij ze doormidden. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en doe per taartje een klein beetje honing, peper en zout en wat tijm en rozemarijn op het bakpapier. Verdeel hierover de halve kerstomaatjes, bv. in een bloemvorm. Steek 4 ronde vormen uit het bladerdeeg of gebruik de aparte vierkante velletjes en leg die over de tomaatjes. Druk wat aan en werk de randjes af met een vork voor extra afsluiting.
  2. Zet de taartjes gedurende een 15 à 20 tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  3. Zet na 20 minuutjes de oven uit en laat de bakplaat eventjes in de oven staan zodat de sappen wat kunnen stollen.
  4. Verdeel intussen wat gemengde sla over je bordjes en doe hier wat grofgehakte pecannoten bij samen met de cranberries of de granaatappelpitjes. Leg nu de taartjes op de sla en besprenkel met wat olijfolie en balsamicocrème. Werk af met nog wat peper van de molen en grof zout.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Cuisine Gantoise.