Ingrediënten

  • 1 grote butternut
  • 450 gram pastinaak
  • 450 gram bloemige aardappelen
  • 1 à 2 blokjes halloumi
  • Bakje gemengde champignons
  • Bosje radijsjes
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde rozemarijn
  • Olijfolie
  • Honing
  • 75 ml room
  • Peper en zout
  • 2 el boter
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Was de butternut en snij in schijven van 1 cm. Je kan de butternut schillen maar dat hoeft niet perse, je kan de schil opeten of achteraf tijdens het eten verwijderen. Als er zaadjes in de schijven zitten, verwijder deze dan even. Bestrijk de schijven butternut langs weerszijden met een marinade van olijfolie, honing, tijm, rozemarijn, peper en zout en leg die vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Spoel de radijsjes, verwijder het blad, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet de radijsjes en de butternut in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ca. 15-20 min.
  3. Kuis intussen de pastinaak en snij die in grove stukken. Schil de aardappelen en snij die in kleinere stukken. Kook de beide gaar in gezouten water. Giet het water af en voeg de boter, room, nootmuskaat en peper en zout toe. Stamp tot een gladde puree en zet er desnoods de mixer eventjes in om een gladde massa te bekomen. Houd de puree eventjes warm.
  4. Snij vervolgens de halloumi in driehoekjes (presenteert leuk) en bak die langs beide zijden goudbruin Bak daarna, in dezelfde pan en met wat extra boter de champignons kort aan. Kruid af met wat peper en zout.

Serveertip

Doe een flinke schep puree op een bord en strijk die open in een ronde, plaats hier 2 à 3 schijven butternut op, samen met wat stukjes halloumi, de champignons en de radijsjes. Besprenkel met wat olijfolie, wat peper van de molen, grof zout en werk af met wat platte peterselie.

Wie graag nog iets van vlees toevoegt aan dit gerecht, kies dan bv. voor wat krokant gebakken pancettablokjes, heerlijk!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Cuisine Gantoise.