Ingrediënten

  • 1/2 butternutpompoen
  • 2 zoete aardappels
  • 600 gram aardappelen
  • 4 kipdijfilets
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400ml water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bakboter
  • peterselie

Bereiding

  1. Zet de tajine op de kookplaat en voeg gelijke hoeveelheden bakboter en olijfolie toe. Voeg de kipdijfilets toe en bak gaar in vijf minuten per kant. Schep ze vervolgens op een bordje en laat even rusten.
  2. Snij de rode ui en de knoflook fijn en bak kort aan in de tajine.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, pompoen en zoete aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg de groenten toe aan de tajine en laat een tiental minuutjes aanstoven.
  4. Doe ook de kruiden bij het geheel en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Schep alles goed om en giet het water bij in de tajine. Laat gedurende 20-30 minuten pruttelen met het deksel erop.
  5. Voeg nu ook de uitgelekte kikkererwten toe en schep nogmaals om.
  6. Leg de kip boven op de groenten en laat alles nog even mee opwarmen.
  7. Serveer met verse peterselie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.