Ingrediënten

  • 12 taco schelpen van Santa Maria
  • 1 aubergine van BelOrta
  • 1 courgette van BelOrta
  • 1 komkommer van BelOrta
  • 2 tomaten van BelOrta
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g gehakt
  • 1 zakje Taco Seasoning mix van Santa Maria
  • Olijfolie
  • Klontje boter
  • Vers gemalen peper
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd de helft van de komkommer in plakjes.
  3. Snijd de aubergines, courgettes en de rest van de komkommer in blokjes van ongeveer 1 cm en pers de teentjes look. Doe de blokjes aubergine, courgette en komkommer samen met de geperste knoflook in een ruime kom, voeg er een scheut olijfolie en wat zout aan toe en meng alles grondig door elkaar. Verspreid de groenten over de bakplaat en zet ze in de oven. Laat ongeveer 30 min garen en hussel ze halverwege eens door elkaar.
  4. Bak ondertussen het gehakt in wat boter op middelhoog vuur bruin, voeg de Taco Seasoning Mix toe samen met een scheutje water en bak nog even verder. Voeg de gegaarde groenten toe en meng alles door elkaar.
  5. Verwarm de taco schelpen ongeveer 15 minuten in de oven aan 125 graden. Vul ze daarna met de mengeling van het gehakt en de groenten, en werk ze af met de blokjes tomaat, de schijfjes komkommer en de ringen rode ui.