Ingrediënten
- 1 kropsla
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 oranje snackpaprika’s
- 1/4 rode kool
- 3 gepaneerde kipfilets
- 10 vellen rijstpapier
- 250 ml kokosmelk
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap manis
- sesamzaadjes
- koriander
Bereiding
- Verhit een beetje boter in een pan op matig vuur. Bak de gepaneerde kipfilets goudbruin aan beide kanten. Laat even afkoelen en snijd ze in reepjes.
- Snijd de komkommer in langwerpige staafjes.
- Snijd de rode, gele en oranje paprika’s in reepjes.
- Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, rol 2 bladeren op en snijd in fijne reepjes.
- Pluk enkele grote bladeren van de kropsla.
- Week een vel rijstpapier ongeveer 5 seconden in lauwwarm water. Het moet nog een beetje stevig zijn.
- Leg het rijstpapier op een bord en plaats er een blad sla op.
- Schik in het midden een dunne lijn kipreepjes, komkommerstaafjes, paprikareepjes en rodekool.
- Vouw eerst de onderkant van het rijstpapier over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol tot een strakke spring roll.
- Herhaal dit voor alle rijstvellen.
- Maak de pindasaus: verwarm de pindakaas met ketjap manis en kokosmelk op laag vuur tot een homogene, dikke saus.
- Serveer de spring rolls met de pindasaus in een kommetje.
- Werk af met sesamzaadjes en verse koriander.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.