Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een beetje boter in een pan op matig vuur. Bak de gepaneerde kipfilets goudbruin aan beide kanten. Laat even afkoelen en snijd ze in reepjes.
  2. Snijd de komkommer in langwerpige staafjes.
  3. Snijd de rode, gele en oranje paprika’s in reepjes.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, rol 2 bladeren op en snijd in fijne reepjes.
  5. Pluk enkele grote bladeren van de kropsla.
  6. Week een vel rijstpapier ongeveer 5 seconden in lauwwarm water. Het moet nog een beetje stevig zijn.
  7. Leg het rijstpapier op een bord en plaats er een blad sla op.
  8. Schik in het midden een dunne lijn kipreepjes, komkommerstaafjes, paprikareepjes en rodekool.
  9. Vouw eerst de onderkant van het rijstpapier over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol tot een strakke spring roll.
  10. Herhaal dit voor alle rijstvellen.
  11. Maak de pindasaus: verwarm de pindakaas met ketjap manis en kokosmelk op laag vuur tot een homogene, dikke saus.
  12. Serveer de spring rolls met de pindasaus in een kommetje.
  13. Werk af met sesamzaadjes en verse koriander.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.