Ingrediënten

  • 1 courgette

  • 300 g kerstomaatjes

  • 1 aubergine

  • oregano

  • enkele el balsamico

  • 2 teentjes look

  • 2 rode uien

  • 250 g pasta

Bereiding

  1. Pers de teentjes look en snipper de uien.

  2. Verhit olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en de look en bak de kerstomaatjes gedurende een twintigtal minuten of tot hun sap ingedikt is.

  3. Voeg halfweg de kooktijd de balsamico toe. Kruid met peper en zout.

  4. Snijd de aubergine in blokjes van één centimeter en hak de blaadjes oregano fijn.

  5. Verhit wat olie in een pan en bak de blokjes gaar. Kruid met peper, zout en oregano.

  6. Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de instructies op de verpakking en giet af.

  7. Serveer de pasta met de saus en de blokjes aubergine.