Ingrediënten
- 3 takken groene selder
- 1 sjalot
- 3 teentjes look
- 2 wortelen
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 300 g kerstomaten
- 1 eetlepel tomatenconcetraat
- 1 laurierblad
- 1 l groentebouillon
- 1 courgette
- 100 g rode kidneybonen (blik)
- 100 g witte cannellinibonen (blik)
- 50 g pastaschelpjes
- 120 g babyspinazie
- 2 eetlepels rode wijn
- Wat vers geraspte parmezaan
- Olijfolie
Bereiding
- Hak de sjalot en de look fijn, snijd de wortel, de selder en de courgette in brunoise en halveer de kerstomaten.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren pot en stoof de ui, look, selder en wortel zo’n 5 minuten aan op een laag vuur. Blus met de rode wijn.
- Voeg de kerstomaten toe samen met de kruiden en het tomatenconcentraat. Stoof opnieuw 3 à 4 minuten aan en voeg nu de laurier, groentebouillon en de bonen toe.
- Overgiet eventueel met extra water zodat alle groenten onderstaan en kruid naar smaak met peper en zout.
- Breng aan de kook en verlaag het vuur zodat de minestrone zo’n 20 à 25 minuten zachtjes kan pruttelen.
- Voeg de pasta en de courgetteblokjes toe en laat nog eens 8 à 10 minuten koken. Voeg op het laatste ook de spinazie toe.
- Wil je de soep wat dunner? Doe er dan nog extra water bij.
- Breng op smaak met peper en zout. Giet in kommetjes en werk af met vers geraspte parmezaan.