Ingrediënten

  • 3 takken groene selder
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 300 g kerstomaten
  • 1 eetlepel tomatenconcetraat
  • 1 laurierblad
  • 1 l groentebouillon
  • 1 courgette
  • 100 g rode kidneybonen (blik)
  • 100 g witte cannellinibonen (blik)
  • 50 g pastaschelpjes
  • 120 g babyspinazie
  • 2 eetlepels rode wijn
  • Wat vers geraspte parmezaan
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Hak de sjalot en de look fijn, snijd de wortel, de selder en de courgette in brunoise en halveer de kerstomaten.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren pot en stoof de ui, look, selder en wortel zo’n 5 minuten aan op een laag vuur. Blus met de rode wijn.
  3. Voeg de kerstomaten toe samen met de kruiden en het tomatenconcentraat. Stoof opnieuw 3 à 4 minuten aan en voeg nu de laurier, groentebouillon en de bonen toe.
  4. Overgiet eventueel met extra water zodat alle groenten onderstaan en kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Breng aan de kook en verlaag het vuur zodat de minestrone zo’n 20 à 25 minuten zachtjes kan pruttelen.
  6. Voeg de pasta en de courgetteblokjes toe en laat nog eens 8 à 10 minuten koken. Voeg op het laatste ook de spinazie toe.
  7. Wil je de soep wat dunner? Doe er dan nog extra water bij.
  8. Breng op smaak met peper en zout. Giet in kommetjes en werk af met vers geraspte parmezaan.