Ingrediënten

  • 900 gram Ruby Red tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote courgette
  • 700 gram ui
  • 4 grote teentjes knoflook
  • 350 gram suiker
  • 300 ml witte wijnazijn
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • 1 afgestreken eetlepel korianderpoeder
  • 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
  • 1 volle theelepel Cayenne poeder
  • Zachte kaas zoals bv Boursin
  • Harde kaas zoals bv Pecorino
  • Witte korstkaas zoals bv Camembert
  • Rode korstkaas zoals bv Chaumes
  • Blauwaderkaas zoals bv Cambozola

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten. Pel de uien en knoflook en versnipper. Hak de tomaten fijn. Reinig de rest van de groenten en hak deze ook in kleine stukjes.
  2. Laat de uien en knoflook een paar minuten aanbakken in wat olijfolie (of boter.) Voeg vervolgens alle fijngehakte groenten toe.
  3. Voeg de suiker, azijn, het zout en de kruiden toe en breng het mengsel aan de kook. Laat 30 minuten zonder deksel zachtjes koken tot je een dikke textuur bereikt hebt. Steriliseer ondertussen de potjes die je gaat vullen. S
  4. chep de chutney in de potjes. Vul zo hoog mogelijk
    en sluit de potten meteen. Zet de potten 5 minuten omgekeerd op tafel. Draai terug om, laat afkoelen en klaar is kees!
  5. Serveer de chutney met de verschillende soorten kazen. Dresseer de kazen op een serveerplank naar keuze en serveer de chutney ernaast. Het perfecte kaasplankje!