Ingrediënten
- 2 stronken roodloof
- 2 rode bieten
- 2 chioggia biet
- 2 Jonagored appels
- 1 hand rucola
- 1 bol burrata (of 200 gr zachte geitenkaas)
- 2 el mosterdzaadjes
- 4 el wittewijn azijn
- 1 tl mosterd
- Olijfolie
- Peper – zout
Bereiding
- Meng de mosterdzaadjes met 2 eetlepels wittewijn azijn en zet langs de kant.
- Bereid vervolgens alle groenten en de appels voor. Snijd de rode bieten in blokjes en meng met olijfolie, peper en zout. Laat ze garen in een airfryer op 180°C gedurende 7 minuten (of oven van 200°C gedurende 15 minuten).
- Pluk de bladeren van het roodloof en spoel ze kort.
- Snijd de appel met schil in mooie partjes. Snijd met behulp van een mandoline de chioggia biet in zeer fijne schijfjes en besprenkel ze met olijfolie.
- Neem een groot bord en verspreid de roodloof blaadjes en stukjes appel erop. Leg de stukjes geroosterde rode biet ertussen en versier bovenaan met plakjes chioggia biet. Verspreid de rucola over je salade, net zoals de mosterdkaviaar en stukken burrata (of geitenkaas).
- Meng de mosterd met de overige azijn en 4 el olijfolie. Kruid je salade met peper en zout en werk af met de mosterddressing. Serveer bij een heerlijk stukje tagliata vlees, of eet het gewoon zo als veggie gerecht.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.