Ingrediënten

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 2 aardappelen
  • 600 g spareribs
  • 1 komkommer
  • Een halve rode jalapeño
  • 50 g sla naar keuze
  • Griekse kruidenmix
  • Olijfolie
  • Een scheutje witte wijnazijn
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Spoel de aardappelen en boen ze goed schoon. Bestrooi en besprenkel elke aardappel met een snuif (grof) zout en een flinke scheut olie . Wikkel elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie in en schik op de bakplaat. Schuif de oven in voor zo'n 60 min. (zie tip als je sneller aan tafel wil).
  4. Leg de ribbetjes na een half uurtje mee op de bakplaat. Schuif nog voor 25 min. in de voorverwarmde oven tot de ribbetjes mooi gaar zijn. Dek de ribbetjes eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
  5. Snijd intussen de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Schep in een kom, bestrooi met zout en laat even aan de kant staan.
  6. Meng de Griekse kruidenmix met de roomboter en kruid royaal met zout en zwarte peper. Zet de kruidenboter in de koelkast.
  7. Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper (of de laat de zaadjes erin voor extra pit) en hak fijn.
  8. Pel de rode ui en snipper ook fijn.
  9. Knijp met je handen het meeste vocht uit de komkommer. Schep om met de rode ui, chilipeper, een scheutje witte wijnazijn en breng op smaak met een flinke scheut olie, zout en zwarte peper.
  10. Controleer of de aardappelen en ribbetjes gaar zijn en serveer ze samen de komkommersalade en de gemengde sla. Werk naar smaak af met een flinke toef kruidenboter. Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag