Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg van 250 g
- 1 witte kool
- 1 prei
- 125 g spekreepjes
- 3 eieren
- 100 g geraspte kaas
- 15 cl room
- 2 tl komijnzaadjes
- boter
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Was de kool en snij ze in reepjes.
- Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook er de koolreepjes in gedurende 10 min. Laat de gekookte koolreepjes daarna uitlekken in een vergiet.
- Maak je prei schoon en snij hem in julienne.
- Stoof de preijulienne in een klontje boter in de pan gedurende 5 min.
- Voeg de koolreepjes en de komijnzaadjes toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer en laat gedurende 30 min op een zeer zacht vuurtje sudderen.
- Rooster de spekreepjes in een droge grillpan en voeg ze bij de kool.
- Klop de eieren in een kom tot een omelet. Roer er de geraspte kaas en room onder.
- Spreid je deeg uit in een ingevette taartvorm.
- Verdeel de kool-preimengeling over het deeg en giet er tenslotte de losgeklopte eieren over.
- Schuif in de oven gedurende 35 min en bak op 180°C.