Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg van 250 g
  • 1 witte kool
  • 1 prei
  • 125 g spekreepjes
  • 3 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 15 cl room
  • 2 tl komijnzaadjes
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Was de kool en snij ze in reepjes.
  3. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook er de koolreepjes in gedurende 10 min. Laat de gekookte koolreepjes daarna uitlekken in een vergiet.
  4. Maak je prei schoon en snij hem in julienne.
  5. Stoof de preijulienne in een klontje boter in de pan gedurende 5 min.
  6. Voeg de koolreepjes en de komijnzaadjes toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer en laat gedurende 30 min op een zeer zacht vuurtje sudderen.
  7. Rooster de spekreepjes in een droge grillpan en voeg ze bij de kool.
  8. Klop de eieren in een kom tot een omelet. Roer er de geraspte kaas en room onder.
  9. Spreid je deeg uit in een ingevette taartvorm.
  10. Verdeel de kool-preimengeling over het deeg en giet er tenslotte de losgeklopte eieren over.
  11. Schuif in de oven gedurende 35 min en bak op 180°C.