Ingrediënten

  • 1/2 butternut pompoen van BelOrta
  • 1 grote zoete aardappel van BelOrta
  • 2 bladeren boerenkool van BelOrta
  • 1 Jonagold appel
  • 250g gerookte spekblokjes
  • 12 coquilles
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes salie
  • 2 teentjes look
  • 300ml water
  • 1 bouillon blokje

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snij de butternut en zoete aardappel in blokjes. Doe de stukjes in een ovenschotel samen met de teentjes gepelde look en de takjes tijm en salie. Doe er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Zet 45 min in de oven.
  3. Snij de boerenkool in kleine stukjes. Leg deze op een bakplaat. Doe er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Zet deze ovenschaal de laatste 5 minuten mee in de oven op 180 graden samen met de pompoen en zoete aardappel.
  4. Zet een pannetje op het vuur en bak de spekjes lekker krokant.
  5. Snij de appel eerst in schijfjes en daarna in dunne reepjes. Voeg eventueel wat citroen toe om ervoor te zorgen dat de appel niet verkleurd.
  6. Voeg 300ml water toe aan een pannetje. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  7. Mix de pompoen en zoete aardappelblokjes in de blender samen met de teentjes look en de bouillon.
  8. Bak de coquilles krokant in de pan.
  9. Serveer de puree in een diep bord. Voeg de coquilles, de reepjes appel, de krokant gebakken spekjes en de crunchy boerenkool toe.

Smakelijk!


Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Laure Van der Keelen (@ooomyfoodie)