Ingrediënten

  • 200g verse rode biet
  • 200 gram bloem
  • 400 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 5 druppels vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • arachideolie om in te bakken
  • 40g boter
  • 1 Jonagold appel
  • 1 Conference peer
  • 2 eetlepels fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • ahornsiroop, voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de rode bieten goed en kook ze in ruim water tot ze zacht zijn, afhankelijk van de grote ongeveer 1,5u.
  2. Spoel onder koud water, laat verder afkoelen in de koelkast en verwijder de schil.
  3. Pureer de rode biet heel fijn in een foodprocessor.
  4. Zeef de bloem en doe in een grote mengkom.
  5. Maak een putje in het midden en doe er de melk, de eieren, de vanille, het bakpoeder en 2 eetlepels suiker bij. Meng heel goed en voeg de gepureerde rode biet toe. Roer met een garde tot je een egaal beslag hebt.
  6. Zet je koekenpan op het vuur en voeg een scheutje arachideolie toe. Als de pan heet is bak je de pancakes.
  7. Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pancake. Afhankelijk van je pan kan je 2 à 3 pancakes per pan bakken. Bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  8. Schil de appels en peren en snijd in blokjes. Doe de boter in een pannetje. Stoof hierin op een laag vuur de appel- en peerblokjes met de kaneel en de laatste eetlepel suiker beetgaar (ong. 3 minuten).
  9. Zet je vuur af en voeg de rozijntjes en de fijngehakte walnoten toe. Houd warm op een laag vuur.
  10. Serveer de pancakes met het appel- en peer mengsel en werk af met wat ahornsiroop.