Ingrediënten
- 200g verse rode biet
- 200 gram bloem
- 400 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 5 druppels vanille extract
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 3 eetlepels kristalsuiker
- arachideolie om in te bakken
- 40g boter
- 1 Jonagold appel
- 1 Conference peer
- 2 eetlepels fijngehakte walnoten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- ahornsiroop, voor de afwerking
Bereiding
- Was de rode bieten goed en kook ze in ruim water tot ze zacht zijn, afhankelijk van de grote ongeveer 1,5u.
- Spoel onder koud water, laat verder afkoelen in de koelkast en verwijder de schil.
- Pureer de rode biet heel fijn in een foodprocessor.
- Zeef de bloem en doe in een grote mengkom.
- Maak een putje in het midden en doe er de melk, de eieren, de vanille, het bakpoeder en 2 eetlepels suiker bij. Meng heel goed en voeg de gepureerde rode biet toe. Roer met een garde tot je een egaal beslag hebt.
- Zet je koekenpan op het vuur en voeg een scheutje arachideolie toe. Als de pan heet is bak je de pancakes.
- Gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pancake. Afhankelijk van je pan kan je 2 à 3 pancakes per pan bakken. Bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.
- Schil de appels en peren en snijd in blokjes. Doe de boter in een pannetje. Stoof hierin op een laag vuur de appel- en peerblokjes met de kaneel en de laatste eetlepel suiker beetgaar (ong. 3 minuten).
- Zet je vuur af en voeg de rozijntjes en de fijngehakte walnoten toe. Houd warm op een laag vuur.
- Serveer de pancakes met het appel- en peer mengsel en werk af met wat ahornsiroop.