Ingrediënten

  • 165 gram suiker + twee eetlepels extra
  • 125 gram bloemsuiker
  • 5 eieren
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 1/2 theelepel azijn
  • 400 gram frambozen
  • 20 milliliter water

Bereiding

  1. Roer de kristalsuiker en bloemsuiker door elkaar en zet even aan de kant.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een klopmixer. Voeg beetje bij beetje de suiker bij de eiwitten terwijl je ze verder stijfklopt.
  3. Schep tenslotte nog het maïszetmeel en de azijn onder het beslag.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitmengsel erop in acht kleine hoopjes.
  5. Zet de bakplaat ongeveer 3 uur in een voorverwarmde oven van 80 graden (boven- en onderwarmte).
  6. Verhit ondertussen de frambozen in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg enkele eetlepels suiker toe naar smaak, roer goed door en laat een kwartiertje pruttelen.
  7. Pureer de frambozen met een staafmixer (en haal eventueel ook nog door een zeefje). Giet de frambozencoulis over in een koude pot en zet even in de koelkast.
  8. Zet na 3 uur de oven uit, open de deur een kiertje en laat de pavlova's op deze manier volledig afkoelen.
  9. Giet de frambozencoulis over de afgekoelde pavlova’s en werk af met enkele verse frambozen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.