Ingrediënten
- 165 gram suiker + twee eetlepels extra
- 125 gram bloemsuiker
- 5 eieren
- 1 theelepel maïszetmeel
- 1/2 theelepel azijn
- 400 gram frambozen
- 20 milliliter water
Bereiding
- Roer de kristalsuiker en bloemsuiker door elkaar en zet even aan de kant.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf met een klopmixer. Voeg beetje bij beetje de suiker bij de eiwitten terwijl je ze verder stijfklopt.
- Schep tenslotte nog het maïszetmeel en de azijn onder het beslag.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitmengsel erop in acht kleine hoopjes.
- Zet de bakplaat ongeveer 3 uur in een voorverwarmde oven van 80 graden (boven- en onderwarmte).
- Verhit ondertussen de frambozen in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg enkele eetlepels suiker toe naar smaak, roer goed door en laat een kwartiertje pruttelen.
- Pureer de frambozen met een staafmixer (en haal eventueel ook nog door een zeefje). Giet de frambozencoulis over in een koude pot en zet even in de koelkast.
- Zet na 3 uur de oven uit, open de deur een kiertje en laat de pavlova's op deze manier volledig afkoelen.
- Giet de frambozencoulis over de afgekoelde pavlova’s en werk af met enkele verse frambozen.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.