Ingrediënten

  • 5 pastinaken
  • 2 ajuinen
  • 3 l groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • voor de afwerking: pikante olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ajuin fijn en stoof aan in olijfolie.
  3. Schil de pastinaken en snijd er 4 in stukken, hou er 1 apart. Laat deze even meestoven met de ajuin.
  4. Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat 30 minuten zachtjes koken.
  5. Maak ondertussen de pastinaakchips. Snijd de laatste pastinaak in flinterdunne schijfjes van ongeveer een halve millimeter. (bv. met een dunschiller of een mandoline).
  6. Overgiet de pastinaakschijfjes met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  7. Leg de pastinaakschijfjes op een ovenplaat (zorg dat ze niet op elkaar liggen) en zet in de oven voor +/-30 min. Laat eventueel de oven op een kier staan (steek een lepel tussen de ovendeur), zo kan het vocht ontsnappen en worden de chips sneller krokant.
  8. Mix de soep en giet er de kokosmelk bij. Kruid naar smaak met peper, zout en currypoeder.
  9. Dien de soep op in kommetjes met enkele druppeltjes pikante olie en pastinaakchips.