Ingrediënten
- 5 pastinaken
- 2 ajuinen
- 3 l groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- olijfolie
- currypoeder
- paprikapoeder
- peper en zout
- voor de afwerking: pikante olie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de ajuin fijn en stoof aan in olijfolie.
- Schil de pastinaken en snijd er 4 in stukken, hou er 1 apart. Laat deze even meestoven met de ajuin.
- Giet de groentebouillon bij de gestoofde groenten en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Maak ondertussen de pastinaakchips. Snijd de laatste pastinaak in flinterdunne schijfjes van ongeveer een halve millimeter. (bv. met een dunschiller of een mandoline).
- Overgiet de pastinaakschijfjes met olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Leg de pastinaakschijfjes op een ovenplaat (zorg dat ze niet op elkaar liggen) en zet in de oven voor +/-30 min. Laat eventueel de oven op een kier staan (steek een lepel tussen de ovendeur), zo kan het vocht ontsnappen en worden de chips sneller krokant.
- Mix de soep en giet er de kokosmelk bij. Kruid naar smaak met peper, zout en currypoeder.
- Dien de soep op in kommetjes met enkele druppeltjes pikante olie en pastinaakchips.