Ingrediënten
- 200gr courgette
- 50gr erwten
- 150gr asperge topjes
- 450gr pasta
- 200ml groentebouillon
- 100ml (soja)room
- 100gr wortels
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 theelepel chilivlokken
- Snuifje lookpoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Breng een ruime portie water aan de kook in een pot op een hoog vuur & kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Dop ondertussen de erwten en was ze samen met de andere groenten. Snijd vervolgens de wortels, courgette en asperges in grove stukken.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op een matig vuur & voeg de groenten toe. Kruid met peper, zout, lookpoeder en rozemarijn en laat minimum 8 minuten garen terwijl je roert.
- Giet nu de groentebouillon bij de groenten en voeg ook de uitgelekte pasta toe.
- Roer vervolgens de sojaroom onder het geheel tot alle smaken mooi verdeeld zijn.
- Verdeel de pasta over de borden en werk af met wat chilivlokken.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.