Ingrediënten

  • 200gr courgette
  • 50gr erwten
  • 150gr asperge topjes
  • 450gr pasta
  • 200ml groentebouillon
  • 100ml (soja)room
  • 100gr wortels
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Snuifje lookpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een pot op een hoog vuur & kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  2. Dop ondertussen de erwten en was ze samen met de andere groenten. Snijd vervolgens de wortels, courgette en asperges in grove stukken.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op een matig vuur & voeg de groenten toe. Kruid met peper, zout, lookpoeder en rozemarijn en laat minimum 8 minuten garen terwijl je roert.
  4. Giet nu de groentebouillon bij de groenten en voeg ook de uitgelekte pasta toe.
  5. Roer vervolgens de sojaroom onder het geheel tot alle smaken mooi verdeeld zijn.
  6. Verdeel de pasta over de borden en werk af met wat chilivlokken.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.