Ingrediënten

  • 350g pasta
  • 2 BelOrta aubergines
  • 1 knoflookteentje
  • 400g gepelde tomaten
  • 150g ricotta
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in dunne schijfjes en bestrooi met zout. laat ze 30 minuten staan en spoel ze vervolgens af met water, nadien dep je ze droog met keukenpapier.
  2. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineschijfjes 5 tot 10 minuten aan beide kanten goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Pel en snipper het lookteentje, verhit in een pan met olijfolie en voeg er de tomaten aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat een halfuurtje verder sudderen op een laag vuurtje.
  4. Kook de pasta en verdeel over voorverwarmde borden.
  5. Doe er wat ricotta over gevolgd door tomatensaus, voeg er aubergineplakjes aan toe en top af met ricotta. Et voilà!

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Florence Wijnen (@florencewijnen)