Ingrediënten

  • 300 g parelcouscous
  • 3 aubergines
  • 250 g kerstomaatjes
  • 3 teentjes look
  • 500 g kipgehakt
  • 1 bouillonblokje
  • Een handjevol peterselie
  • Gedroogde oregano
  • 150 g Griekse yoghurt
  • Zeste van 1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de aubergines in hapklare blokjes en leg ze op de bakplaat. Verdeel er ongeveer 2 eetlepels olijfolie over. Kruid met peper, zout en een eetlepel van de oregano. Meng goed door en verspreid gelijkmatig over de bakplaat.
  • Zet de aubergines in de oven voor 25 minuten.
  • Kook de parelcouscous gaar in kokend water met het bouilonblokje erbij.
  • Rol balletjes van het kipgehakt. De grootte kan je zelf kiezen. Als het geen bereid gehakt is, voeg dan nog zout, peper en wat oregano toe.
  • Bak de kipballetjes in de pan bruin op laag vuur en laat volledig gaar worden. Bij grote kipballetjes duurt dat ongeveer 10-12 minuten.
  • Pel de look (maar laat heel) en snij de kerstomaatjes doormidden.
  • Haal de bakplaat met de aubergines uit de oven en schuif ze een beetje naar de kant. Leg de tomaatjes en de look ernaast. Kruid ook deze met peper en zout en een beetje olijfolie. Bak nog 15 minuten mee in de oven.
  • Giet de parelcouscous af en roer los met een vork in een grote kom.
  • Voeg de gebakken groenten toe en roer goed om. Voeg zeker ook de sappen van de bakplaat erbij. Eventueel kan je nog wat extra olijfolie toevoegen.
  • Hak de peterselie fijn en voeg bij de couscous.
  • Voor het yoghurtsausje: meng de yoghurt met de zeste van citroen, peper en zout. Roer goed door.
  • Serveer de couscous met bovenop de kipballetjes en het yoghurtsausje.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen