Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de paprika's in grove stukken en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel ook de ui en de knoflook en snij ze in fijne stukjes. Leg ze bij tussen de paprikastukken op de bakplaat.
  3. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  4. Verhit nu een scheutje olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de geroosterde groenten toe.
  5. Leg ook de bouillonblokjes bij in de pot en giet het water erbij.
  6. Laat het geheel een vijftal minuten doorkoken en mix de soep vervolgens glad met de staafmixer.
  7. Kruid af met peper en zout naar smaak en serveer eventueel met wat kruidenkaas.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.