Ingrediënten

  • 400 g penne

  • 1 broccoli

  • 100 g zure room

  • 100 ml room

  • 2 eieren

  • 100 g geraspte kaas

  • 20 g geraspte parmezaan

  • paprikapoeder

  • nootmuskaat

  • peper

  • zout

Bereiding

  1. Begin met de oven voor te verwarmen op 200°C.
  2. Daarna spoel je de broccoli en verdeel je het in roosjes. Kook de roosjes in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Laat ze nadien schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Kook de penne beetgaar en giet af, meng de penne met de broccoliroosjes.
  4. Meng de eieren samen met de zure room en de room. Voeg de geraspte kaas toe en klop tot het zachtjes los komt. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
  5. Doe de saus bij de penne en de broccoliroosjes en meng goed. Verdeel alles in een ovenschaal en bestrooi met geraspte parmezaan. Verdeel enkele schijfjes boter over de ovenschotel.
  6. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven tot er een mooi korstje is gevormd.