Ingrediënten

  • 200 g BelOrta blauwe bessen
  • 240 g zelfrijzende bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 30 g kokospoeder
  • snuifje zout
  • kaneel
  • 300 ml rijstdrink
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 grote eieren
  • poedersuiker

Tip: Op zoek naar wat extra kleur? Voeg gerust enkele frambozen, braambessen of aardbeien toe.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem, het bak- en kokospoeder, zout en kaneel in een kom.
  • Neem een tweede kom en meng daarin de rijstdrink, de siroop, de olie en de eieren.
  • Spatel het droge mengsel door het vochtige en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm/bakplaat en strooi er de bessen over.
  • Bak 25 tot 30 minuten.
  • Je kan gemakkelijk checken of het deeg gaar is door er met een tandenstoker in te prikken: kleeft er geen deeg meer aan de tandenstoker, dan is de pannenkoek gaar.
  • Laat een kwartiertje afkoelen op een bakrooster en snij in stukken.
  • Werk af met wat poedersuiker.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Stephanie Scheirlynck.