Ingrediënten
- 16 vellen lasagne
- 1/2 knolselder
- 2 zoete aardappels
- 500 gram ricotta
- 150 gram parmezaanse kaas
- 4 eetlepels gedroogde oregano
- 1 theelepel lookpoeder
- peper en zout
- olijfolie
- verse peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappels en snij ze (met een mandoline) in dunne, langwerpige schijven van ongeveer 2-3mm dik. Schil ook de knolselder, snij hem in vier en vervolgens eveneens in dunne schijven.
- Spreid de groenteschijven uit op een bakplaat met bakpapier en giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met oregano, peper en zout naar smaak en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de groenten halverwege om.
- Breng ondertussen een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur. Voeg de lasagnevellen toe en kook al dente volgens de verpakking.
- Meng vervolgens de ricotta met de parmezaanse kaas, oregano en lookpoeder tot een homogeen geheel. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Schep op elk bord een klein toefje van de ricottacrème. Leg er een geroosterde knolselderschijf bovenop en vervolgens een gekookt lasagnevel.
- Ga verder met een geroosterde zoete aardappelschijf en opnieuw een laagje ricottacrème. Ga zo verder tot je mooie torentjes hebt. Spuit de laatste laag ricottacrème eventueel in mooie toefjes met een spuitzak.
- Werk af met verse peterselie en serveer.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.