Ingrediënten

  • 2 preien, fijngesneden
  • 6 zoete aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 el gele currypasta
  • Water
  • 200 ml kokosmelk
  • Koriander
  • Sesamzaadjes
  • 2 el zure room
  • Chiliflakes
  • Olijfolie
  • Peper – zout

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de prei aan. Voeg de stukken zoete aardappel en de currypasta toe. Kruid alles met peper en zout en zet het geheel net onder met water.
  2. Laat alles zo’n 15 minuten pruttelen en controleer of de zoete aardappel gaar is. Mix alles tot een gladde soep en voeg de kokosmelk toe.
  3. Kruid bij naar smaak met peper en zout en laat nog even op het vuur staan zodat de room mee kan warmen.
  4. Schep over in borden en versier met zure room, koriander, sesamzaad en chiliflakes.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.