Ingrediënten

Voor de beenhamsalade:

  • 3 dikke sneden (0,5 cm) beenham
  • 10 kleine augurkjes
  • 1 sjalot
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

Voor de wraps:

  • 1/2 krop rode eikenbladsla
  • 8 eieren
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de ham in kleine blokjes en doe in een mengkom.
  2. Hak de augurkjes en de sjalot fijn, plet de hardgekookte eieren en doe dit alles bij de ham.
  3. Voeg ook de Griekse yoghurt, mayonaise, peterselie en mosterd toe en meng goed.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Houd koel.
  5. Spoel de eikenbladsla sla en snijd in reepjes.
  6. Breek telkens 2 eieren en klop ze los. Kruid met peper, zout en wat tijm. Doe wat boter in een pan en bak 4 dunne omeletten van de eieren. Laat afkoelen.
  7. Beleg elke omelet met een flinke schep van de beenhamsalade en een handje eikenbladsla. Rol op tot wraps. Smakelijk!