Ingrediënten
Voor de beenhamsalade:
- 3 dikke sneden (0,5 cm) beenham
- 10 kleine augurkjes
- 1 sjalot
- 2 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Voor de wraps:
- 1/2 krop rode eikenbladsla
- 8 eieren
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels boter
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de ham in kleine blokjes en doe in een mengkom.
- Hak de augurkjes en de sjalot fijn, plet de hardgekookte eieren en doe dit alles bij de ham.
- Voeg ook de Griekse yoghurt, mayonaise, peterselie en mosterd toe en meng goed.
- Breng op smaak met peper en zout. Houd koel.
- Spoel de eikenbladsla sla en snijd in reepjes.
- Breek telkens 2 eieren en klop ze los. Kruid met peper, zout en wat tijm. Doe wat boter in een pan en bak 4 dunne omeletten van de eieren. Laat afkoelen.
- Beleg elke omelet met een flinke schep van de beenhamsalade en een handje eikenbladsla. Rol op tot wraps. Smakelijk!