Ingrediënten
- 250 g spruiten
- 1 teentje look
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- 4 lente-uitjes
- 2 kipfilets
- 200 g rijst
- 2 el sojasaus
- olijfolie
- 1 handvol platte peterselie
- 4 eieren
- peper en zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper terwijl de sjalotten fijn, snijd de spruitjes in twee en dan in fijne sliertjes. Snijd de wortel in schijfjes en lente-uitjes in fijne ringen.
- Stoof de sjalotten glazig in olijfolie en rasp er de look bij.
- Voeg dan de spruitjes, de wortelschijfjes en de lente-uitjes toe en laat meestoven.
- Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de gekookte rijst toe.
- Roer alles goed onder elkaar en voeg de sojasaus toe.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Bak 4 spiegeleieren in olijfolie.
- Verdeel de nasi goreng over de borden, leg er een spiegelei op en werk af met grof gesnipperde platte peterselie.