Ingrediënten

  • 250 g spruiten
  • 1 teentje look
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 4 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • 200 g rijst
  • 2 el sojasaus
  • olijfolie
  • 1 handvol platte peterselie
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper terwijl de sjalotten fijn, snijd de spruitjes in twee en dan in fijne sliertjes. Snijd de wortel in schijfjes en lente-uitjes in fijne ringen.
  3. Stoof de sjalotten glazig in olijfolie en rasp er de look bij.
  4. Voeg dan de spruitjes, de wortelschijfjes en de lente-uitjes toe en laat meestoven.
  5. Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de gekookte rijst toe.
  6. Roer alles goed onder elkaar en voeg de sojasaus toe.
  7. Kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Bak 4 spiegeleieren in olijfolie.
  9. Verdeel de nasi goreng over de borden, leg er een spiegelei op en werk af met grof gesnipperde platte peterselie.