Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • Eiwit van 2 eieren
  • 2 eetlepels misopasta
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 40 g bloem
  • 80 g panko
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 dl arachideolie
  • 2 lenteuien, fijngehakt

Bereiding

  1. Was de aubergine, dep droog en snijd in plakken van ongeveer ½ cm dik.
  2. Doe de misopasta in een kommetje en meng met de sesamolie.
  3. Doe de bloem en de eiwitten elk in een kommetje of diep bord en doe hetzelfde met de panko.
  4. Meng de sesamzaadjes door de panko.
  5. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met het misomengsel. Wentel door de bloem, vervolgens door het eiwit en de panko met de sesamzaadjes.
  6. Verhit de arachideolie in een pan.
  7. Als deze heet is, bak dan de aubergineplakken ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  8. Schep voorzichtig uit de pan en laat kort uitlekken op wat keukenpapier.
  9. Leg op een serveerschaal, besprenkel met de lenteui en dien op.

Lekker als hapje of als alternatief voor een vegetarische burger!