Ingrediënten
- 1 aubergine
- Eiwit van 2 eieren
- 2 eetlepels misopasta
- 2 eetlepels sesamolie
- 40 g bloem
- 80 g panko
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 1 dl arachideolie
- 2 lenteuien, fijngehakt
Bereiding
- Was de aubergine, dep droog en snijd in plakken van ongeveer ½ cm dik.
- Doe de misopasta in een kommetje en meng met de sesamolie.
- Doe de bloem en de eiwitten elk in een kommetje of diep bord en doe hetzelfde met de panko.
- Meng de sesamzaadjes door de panko.
- Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met het misomengsel. Wentel door de bloem, vervolgens door het eiwit en de panko met de sesamzaadjes.
- Verhit de arachideolie in een pan.
- Als deze heet is, bak dan de aubergineplakken ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
- Schep voorzichtig uit de pan en laat kort uitlekken op wat keukenpapier.
- Leg op een serveerschaal, besprenkel met de lenteui en dien op.
Lekker als hapje of als alternatief voor een vegetarische burger!