Ingrediënten
- 500 gr groene asperges
- 500 gr witte asperges
- 1 baby bloemkool, in roosjes
- 200 gr roomkaas
- 1 citroen, zeste en sap
- 1 snuifje nootmuskaat
- 4 el panko
- 1 chili peper
- 1 tl oregano
- 400 gr verse linguini
- Verse peterselie, fijn gesneden
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Schil de witte asperges en snijd bij alle asperges het harde uiteinde weg. Snijd ze vervolgens in drie gelijke stukken.
- Leg de asperges in een pot met koud water en breng tot net aan het kookpunt. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Giet af, bewaar wat kookvocht.
- Kook de bloemkoolroosjes gaar. Mix samen met de roomkaas en 2 el pastavocht tot een smeuïge saus. Breng op smaak met peper, zout, citroenzeste, nootmuskaat en een scheutje olijfolie. Houd warm.
- Mix de chilipeper fijn. Bak de panko met chili en oregano goudbruin en krokant in een flinke scheut olijfolie. Dit is je spicy gremolata.
- Kook de linguini al dente in gezouten water. Giet af en meng met de bloemkoolsaus en asperges.
- Serveer op borden en werk af met de gremolata en verse peterselie.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.