Ingrediënten

  • 500 gr groene asperges
  • 500 gr witte asperges
  • 1 baby bloemkool, in roosjes
  • 200 gr roomkaas
  • 1 citroen, zeste en sap
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 4 el panko
  • 1 chili peper
  • 1 tl oregano
  • 400 gr verse linguini
  • Verse peterselie, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd bij alle asperges het harde uiteinde weg. Snijd ze vervolgens in drie gelijke stukken.
  2. Leg de asperges in een pot met koud water en breng tot net aan het kookpunt. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Giet af, bewaar wat kookvocht.
  3. Kook de bloemkoolroosjes gaar. Mix samen met de roomkaas en 2 el pastavocht tot een smeuïge saus. Breng op smaak met peper, zout, citroenzeste, nootmuskaat en een scheutje olijfolie. Houd warm.
  4. Mix de chilipeper fijn. Bak de panko met chili en oregano goudbruin en krokant in een flinke scheut olijfolie. Dit is je spicy gremolata.
  5. Kook de linguini al dente in gezouten water. Giet af en meng met de bloemkoolsaus en asperges.
  6. Serveer op borden en werk af met de gremolata en verse peterselie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.